Flere konsulenter i det indiske selskapet Tata Consulentency Services er engasjert av DNB for å jobbe med betalingstjenesten Vipps. Prosjektet har ført til svært lange arbeidsdager for IT-konsulentene, skriver NRK. Ifølge NRKs kilder jobbes det opptil 14-16 timer hver dag, hele uken.

– Vi har fått et konkret og detaljert tips. Hvis det stemmer at inderne jobber 14-16 timer hver dag i DNBs lokaler, er dette grov sosial dumping, sier Jan Olav Andersen i El og IT-forbundet.

Arbeidstilsynet forteller til NRK at de vil granske arbeidsforholdet, og at dette er en sak de ønsker å prioritere.

Tar saken alvorlig

DNB forteller til kringkasteren at de tar denne saken på alvor, og at de har bedt om redegjørelse fra sin underleverandør.

– De som jobber for DNB skal ikke jobbe for mye, og det følger vi opp med leverandørene i regelmessige møter, sier DNBs informasjonsdirektør Even Westerveld til NRK.

Han benekter at det foregår sosial dumping hos DNB i forbindelse med Vipps-prosjektet.

– Så må vi huske på at det disse kildene har sett, ikke nødvendigvis betyr at det er for mye overtid. Det er adgang til å jobbe mye i perioder, så lenge man holder seg innenfor begrensningene i loven.

Les også: Mobil nødløsning dnPlus (DN+)

Bankenes sololøp: Betalingssløsing dnPlus (+)

Flykter fra bank til fond: Her er årets beste fond dnPlus (+)

Har ryddet opp i flere giganter: Expert på snuoperasjoner dnPlus (+)
 

Trapper opp krigen om mobilbetaling

Nå kan du samle inn penger med Vipps

- Anbefalt av DNtv:

DNs kommentator Bård Bjerkholt snakker om hva som kommer til å skje med britisk økonomi dersom de går ut av EU.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Hva er sannsynligheten for at Storbritannia går ut av EU?
DNs kommentator Bård Bjerkholt snakker om hva som kommer til å skje med britisk økonomi dersom de går ut av EU.
04:00
Publisert:

Tesla Model X endelig i Norge
Se vår første prøvekjøring av verdens første elektriske suv.
01:29
Publisert: