Totalt kommer nordmenn til å bruke 55,5 milliarder kroner på julehandelen i år. Det tilsvarer 10.700 kroner fra hver av oss, ifølge Virke.

Økningen fra desember i fjor til desember i år er på 230 kroner, og skyldes i hovedsak lav kronekurs og befolkningsvekst. Hver og en av oss kommer til å handle omtrent like mye i år som i fjor, ifølge hovedorganisasjonen Virke.

– Folk planlegger naturlig nok å være mer moderate med julegavene i år på grunn av usikre tider. Samtidig har vi aldri hatt mer å rutte med på grunn av historisk lav rente, sier forbrukerøkonom Silje Sandmæl i DNB.

Dagligvarebutikker omsetter for rundt 41,5 prosent av det vi bruker på julehandling i desember. Resten går til gaver, pynt og klær.

– Per person bruker vi 4.460 kroner på matvarer, drikkevarer og andre dagligvarer. Men vi bruker 6.270 kroner på julepynt, klær og gaver, sier Bror Stende, direktør for Virke mote og fritid. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også:

Ny ukerekord for asylsøkere til Norge

Røkke og Midelfart kjøpte Kid-aksjer

Snapchat tetter Facebook-gapet

Se DNTV: De har smakt på 400.000 kopper kaffe de siste 15 årene

De har smakt på 400.000 kopper kaffe de siste 15 årene
Kaffesmakerne Roger Wilhelmsen og Tore Flåten hos Joh. Johannson Kaffe blir aldri lei den sorte drikken.
02:29
Publisert: