- På vegne av familien bekreftes at Erik Henriksen har omkommet i en båtulykke på Cayman Islands mandag kveld lokal tid, sier Henriksens advokat Morten Garmann til Dagens Næringsliv onsdag morgen.

Også kommunikasjonsrådgiver Astrid Sehl i Utenriksdepartementet (UD) bekrefter at de er kjent med at en norsk borger er omkommet på Cayman Islands.

- Pårørende er informert, opplyser hun til DN.

Nettavisen Cayman Compass skriver at Erik Henriksen og en 41-åring havnet i vannet i båtulykken i North Sound på Cayman Islands mandag kveld lokal tid, og at Henriksen senere ble erklært død på sykehuset Cayman Islands Hospital.

- Jeg tror han planla å trekke seg tilbake her. Dette er veldig trist, sier Andreas Ugland til Cayman Compass.

Ugland er skipsreder, bankmann, eiendomsinvestor og racerbåtkjører, og bor og driver sine forretninger fra Cayman Islands.

41-åringen som også var ombord i båten trengte ikke sykehusbehandling, ifølge nettavisen.

Fortsatt virksomhet

DN var tirsdag kveld i kontakt med flere personer nær Erik Henriksen som hadde fått kjennskap til ulykken.

Erik Henriksen har de siste årene blant annet investert i oljeselskapet Noreco, i vindmøllesatsningen NBT og seismikkselskapene Polarcus og Dolphin Group gjennom Sabaro Investment Limited.

Han var bosatt i England og deretter Monaco, og var tidligere administrerende direktør i stortankrederiet Tanker Navigation og skipsmegler i London. Ifølge Kapitals siste liste over de rikeste nordmennene var Erik Henriksen god for 2,2 milliarder kroner.

- Virksomheter tilknyttet Erik Henriksen vil fortsette, og hans planer og visjoner vil bli realisert, sier advokat Garmann.

Gir bort pengene

Finansavisen skrev i august at Erik Henriksen vil gi bort pengene sine til veldedige formål. I 2006 etablerte han den veldedige organisasjonen Aqua Nirvana Foundation (ANF). Fondet skal investere i teknologi som skal sørge for rent og trygt vann til de som ikke har, blant annet i Kenya.

Ifølge Finansavisen er ANF ført opp som såkalt «sole beneficiary» for Henriksens forretningsvirksomheter. Det betyr at alle pengene investoren etterlater seg, skal overføres ANF.

Ifølge Kapital, hadde Henriksen en formue på 1,8 milliarder kroner i 2014.

- Det skal ikke være igjen så mye som én krone etter meg. Alt jeg eier og tjener skal gå til ANF. Min sønn og datter har jeg sørget for. Det er verre med de som ikke har tilgang på trygt og rent vann, sa investoren til Finansavisen i august.

- Vil arven etter Erik Henriksen gå til veldedighet?

- Jeg har ingen ytterligere kommentarer, sier advokat Morten Garmann.

Les også: Uholdbart politisk lederskap

Skeie leter etter lyset

Varsler bråstopp for olje i 2025(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.