Det var spådd at 2015 skulle bli året da virtuell virkelighet (VR) nådde massene. Med en tredjedel av desember unnagjort ser det ut for at det blir 2016 i stedet.

Når har ogå så HTC, som står bak det sterkt forventede VR-systemet Vive, valgt å utsette lanseringen av Vive til april 2016, melder HTC. Mange hadde gledet seg til at et begrenset opplag skulle komme før jul.

HTC, en gang verdens ledende produsent av smarttelefoner, trenger å ta en lederposisjon innen VR dersom de skal klare å vokse i aksjonærenes aktelse igjen.

Skiller seg ut

HTC Vive er laget i samarbeid med spillprodusenten Valve og skiller seg fra mange av de andre kommersielle VR-løsningene ved at det inkluderer naturlig bevegelse i det virtuelle rommet. Med HTC Vive kan du gå rundt i rommet du står i og bevegelsene vil gjenspeiles i det virtuelle rommet du ser inne i visiret.

De fleste konkurrerende løsningene er basert på hodebevegelser, mens forflytning i det virtuelle rommet krever en egen kontroller.

HTC Vive er mer avansert og langt dyrere enn andre VR-løsninger som er lansert eller snart lanseringsklare, men til gjengjeld gir det også en overlegent bedre opplevelse, etter min erfraring.

Mer om VR:
En ny virkelighet d2Plus (DN+)
Skap din egen virkelighet
Progressive pappbriller d2Plus  (DN+)
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.