Oljeplattformer, nikkepumper og vindmøller kjemper om oppmerksomheten, men det er ett motiv som virkelig bergtar olje- og energiminister Tord Lien på hans nye slips.

- Velferdsmaster, utbryter han og peker kraftmastene som pryder klesplagget.

Politisk rådgiver Elnar Remi Holmen gjør store øyne når DN peker på det energiske slipset.

- Det hadde jeg ikke lagt merke til engang, sier Holmen der han går ved siden av Lien gjennom fabrikkhallen på Kværner Stord, der de torsdag var for å markere byggestarten for boligplattformen for Johan Sverdrup-feltet.

Slike master ble kjent som "monstermaster" i kampen om nye høyspentstlinjer ved Hardangerfjorden for et par år siden. Lien velger definitivt en mer positiv beskrivelse av kraftmaster.

- Kraftproduksjon, transmisjon og foredling skapte grunnlag for den norske velferdsstaten og vil bidra til dens opprettholdelse når oljen om noen generasjoner er produsert, sier Lien.

Han opplyser at han fikk slipset av rådgivningsselskapet IHS under sin deltagelse under energitopp-stevnet CERA Week i Houston. IHS er arrangør av CERA Week.

 

Vil heller ha velferdskabel

Bergens-investorer som Johan Fredrik Odfjell og Trond Mohn var blant dem som engasjerte seg i kampen mot såkalte monstermaster i Hardanger. Det gjorde også leder Lars Haltbrekken i Naturvernforbundet.

- Det vi mente den gangen var at en kunne løst kraftproblemene i Bergen ved kraftig satsning på energieffektivisering i stedet, sier Haltbrekken.

Han er derfor ikke udelt positiv til velferdsmaster.

- I Hardanger burde en fått velferdskabler i stedet for de kraftmastene som ble bygget. Vi får håpe - jeg kan vel si det siden det er første april - Vi får håpe han kan legge en velferdskabel eller to fremover!(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.