Prosjektet gjenspeiler at Kina har stadig større ambisjoner når det gjelder romforskning og at landet satser på å ligge i tet innen feltet.

Kinesiske myndigheter har brukt milliarder av kroner på slike storstilte vitenskapelige prosjekter, samt sitt militærstøttede romprogram. Tidligere i september etablerte Kina også sin andre romstasjon.

Radioteleskopet har en diameter på 500 meter og er plassert dypt inne i fjellet i den sørlige provinsen Guizhou.

Nyhetsbyrået Xinhua melder at hundrevis av astronomer og andre interesserte så på da teleskopet med forkortelsen FAST ble tatt i bruk.

Hør DN-podcast om maktens språk: Er Trump og Brexit et tegn på at makten snakker over hodet på folk? Hvorfor vender folk seg fra ekspertene og heller hører på frisører enn ministre? DNs politiske redaktør Kjetil B. Alstadheim diskuterer maktens språk med Marte Gerhardsen og Lars-Erik Grønntun.

Får du ikke opp spilleren? Prøv her eller her.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Anbefalt av DNtv:

Derfor holder Norges Bank styringsrenten uendret på 0,5 prosent
Sentralbanksjef Øystein Olsen forklarer bakgrunnen for rentebeslutningen.
04:24
Publisert:
 

Roboter inntar byggebransjen
Kruse Smith har leid inn selskapet nLink og robotene Drilly I og Drilly II til å drille ti tusen hull i taket i det nye bygget til Arkivenes Hus i Stavanger.
00:53
Publisert: