De prominente filmregissørene Nikita Mikhalkov og Andrej Kontsjalovskij har fått i statlige lånemidler etter at de skrev brev til Putin, melder det russiske nettstedet RBK.

Prosjektet har som mål å danke ut amerikanske McDonald's og andre vestlige kjeder i hurtigmatmarkedet. Statlig fjernsyn hyller brødrenes initiativ og slår fast at russerne er lei av hamburgerne, men prosjektet er også blitt kritisert for nepotisme.

Mens Mikhalkov vant Oscar i 1995 for filmen «Burnt By the Sun», har Kontsjalovskij en lang Hollywood-karriere bak seg.

Begge er svært Putin-vennlige, og familien har lenge vært en del av den politiske eliten i Moskva. Brødrene skrev i brevet til presidenten at de ønsker å skape alternativer til vestlige hurtigmatkjeder.

– Med tanke på prosjektets sosiopolitiske karakter, ber vi den russiske regjeringen om støtte, skrev filmregissørene.

Og støtte fikk de altså. Deres nye matkjede skal hete «La oss spise hjemme», og menyen ventes å bestå av mer tradisjonelle russiske retter istedenfor den amerikanske burgervarianten.

 

Les også: Han tjente 21 millioner i fjor

Rett venstre mot søndagshandel

Felt av hemmelig rapport

Betaler en halv mill. i året for å gå på Harvard(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.