USAs president Barack Obama truer med å innføre sanksjoner mot sentrale deler av russisk økonomi. Dette vil blant annet ramme det sveitsisk-baserte handelsselskapet Gunvor, som kjøper og selger olje og andre råvarer. Selskapet ble grunnlagt av den russiske milliardæren Gennadij Timsjenko, sammen med Rotenberg-brødrene Boris og Arkady. I dag eier Timsjenko Gunvor sammen med Torbjørn Tørnqvist, som ikke er på USAs sanksjonsliste.

Nå kobler USA Gunvor til president Vladimir Putin.

– Putin har investert i Gunvor og kan ha tilgang til Gunvor-kapital, uttaler Handelsdepartementet i USA ifølge Reuters.

Dette benekter Gunvor på det sterkeste.

– President Putin har aldri hatt noe eierskap, noen fordeler eller noen ting i Gunvor. Han drar ikke fordeler av Gunvor eller selskapets aktiviteter, sier en talsperson på vegne av Gunvor.

Gunvor er basert i Geneve i Sveits, men Sveits har ikke annonsert noen sanksjoner mot Russland.

– Russland bør vite at en videre opptrapping bare vil isolere landet ytterligere fra verdenssamfunnet, sa Obama torsdag kveld.

Til nå har USA innført sanksjoner mot russere som kan knyttes til krisen i Ukraina og annekteringen av Krim-halvøya.

I en kunngjøring i Det hvite hus torsdag truet imidlertid Obama også med at Russland kan bli rammet av mer generelle økonomiske sanksjoner. Han sier at han allerede har signert en orde om at det skal innføres sanksjoner mot noen av Russlands viktigste økonomiske sektorer hvis det viser seg å bli nødvendig.

20 personer med nær tilknytning til Vladimir Putin og én bank står på sanksjonslisten.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.