For fire dager siden begynte Petter Brænde (68) i ny jobb i konsulentselskapet Lean Communications, skriver Dagens Næringsliv.

-Jeg føler ikke at jeg er klar for pensjonisttilværelse ennå. Jeg er arbeidsfør og har lyst til å jobbe, sier Brænde til DN.

Brænde kommer fra et stort, veletablert konsulentselskap, der han var partner frem til han ble 67 år.

– Så lenge det er spennende og interessant, vil jeg bli i arbeidsmarkedet. Jeg har en horisont på cirka to år, så får vi se, sier Brænde,

Mandag fortalte Dagens Næringsliv om SSB-beregninger som viser at økt levealder gjør at befolkningen over 67 år vil øke kraftig i årene fremover.

Dersom forholdet mellom antall personer i yrkesaktiv alder og antall pensjonister ikke skal falle dramatisk, må årskullet som fødes i år, stå i arbeid til de er 78 år.

Vil ha voksne folk
Flere undersøkelser tyder imidlertid på at arbeidsgivere kvier seg for å ansette arbeidstagere med lang fartstid.

Det gjelder ikke daglig leder Bjørn Ungersness (34) i Lean Communications.

I tillegg til Brænde har han i løpet av det siste året rekruttert tre personer over 55 år. Dermed er fire av bedriftens 14 ansatte nå over 55 år.

– Den utviklingen vi har hatt som selskap, viser at dette ikke handler om seniorpolitikk, men om god og kynisk forretningssans. Jeg må skaffe det kundene vil ha, og hva vil de ha? Jo, de vil ha folk med erf#229. Kundene er rett og slett litt lei av å få juniorkonsulenter som leker eksperter. Kundene etterspør i økende grad voksne folk som er istand til å se de reelle utfordringene og gjennomføre endringer, sier Ungersness til DN.

Han tror skepsisen til å ansette eldre arbeidstagere i mange tilfeller er basert på myter.

– Det er mange myter rundt for eksempel sykefravær, uten at bedriftene har undersøkt. Ifjor hadde jeg ikke én sykedag blant de ansatte. Dette handler mye om arbeidsmoral og yrkesstolthet, sier han til Dagens Næringsliv.

Les også: Pensjonsalderen kan stige med over 10 år

<b>Glem 78 år som pensjonsalder: - Da må man ha vesentlig bedre helse enn i dag</b>

<b>Advarer mot hasardiøs pensjon-strategi</b>


<b>- En kjempemulighet! - Nei, det er en felle!</b>

<b>Snart jobber vi 27 timer i uken </b> (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.