Her i landet er det liten tvil om at Volkswagen kommer til å bli det største bilmerket i år. Akkurat som ifjor.

Tidligere i høst vedtok styret i Volkswagen å investere 62,4 milliarder euro de neste fem årene for å nå målet om å bli den største bilprodusenten i verden.

Les også: Volkswagen med gigantinvestering

Allerede i år ser det ut til at målet nås om å være størst på verdensbasis, både på produksjon og salg, skriver Financial Times. Tidligere har Toyota og GM knivet om tittelen som verdens største bilprodusent. Men ettersom Volkswagen opplever vekst rundt i hele verden, samtidig som Toyota ble satt tilbake av jordskjelv og tsunami tidligere i år, ser tittelen ut til å gå til Tyskland i år.

For kun fem år siden var Volkswagen avskrevet i dette selskapet, grunnet høye kostnader på arbeidskraft og interne lederstridigheter. VW-gruppens sterke sjef Martin Winterkorn sa i 2008 at Volkswagen hadde som mål å gå forbi Toyota i 2018, men da var det ingen som tok han seriøst, ettersom Volkswagen på den tiden produserte 3 millioner færre biler enn konkurrenten.

Volkswagen opplever stor suksess i verdens største bilmarked, Kina, og når de i tillegg får til en vekst på åtte prosent i et stagnerende europeisk marked, mener flere analysebyråer at Volkswagen tar førsteplassen med 7,8 millioner biler, mens GM tar andreplassen med litt over 7,2 millioner biler.

De samme analytikerne mener at Volkswagen neppe klarer førsteplassen i 2012, da det er ventet at Toyota er fullt tilbake med både produksjon og salg.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.