Frankfurt, Tyskland: Golf Plus har lenge hatt rykte på seg for å være favoritt hos pensjonister, og få andre. Riktignok ble den i sin tid solgt inn som en bil for den aktive familie.

- Den har solgt bra, men målgruppen var skivebom, sier Terje Male, som er sjef for Harald A. Møller.

Mandag avduket Volkswagen en ny generasjon, og skiftet samtidig navn på bilen. Nå skal den hete "Golf Sportsvan", kanskje i håp om nok en gang å tiltrekke seg en yngre kundegruppe.

Den nye modellen føyer seg inn i rekken sammen med den nyeste generasjonen av Golf, samt stasjonsvognversjonen som akkurat har kommet på markedet. Prisene på den nye modellen er ennå ikke klare.

- Den vil nok legge seg rundt Golf stasjonsvogn, antyder Male.

Bilen er slanket med opptil 90 kilo fra forrige modell, noe som bidrar til opptil 19 prosent lavere forbruk. De praktiske egenskapene som bra bagasjeplass og høy sittestilling er beholdt.

Foreløpig kaller Volkswagen bilen en "produksjonsnær konseptbil", men det er lite som tyder på at endringer er nødvendig når bilen kommer i produksjon til neste år. Så spørs det om navneendringen bringer nye og yngre kunder til modellen.  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.