– Tyske transportmyndigheter godkjente torsdag handlingsplanen som ble levert forrige uke, og det bekreftes nok en gang at nye biler vi selger i Norge ikke er berørt av saken. Vi kan dermed avfeie de siste dagers spekulasjoner i mediene rundt dette, sier administrerende direktør Terje Male i Harald A. Møller AS.

Den norske importøren har allerede begynt å kontakte kundene og oppfordrer folk til å besøke nettsiden www.189motor.no der man sjekke om biler er berørt.

Harald A. Møller planlegger å utbedre feilen fra januar 2016.

– For majoriteten av de berørte norske bilene vil dette innebære en oppgradering av programvare, mens det for enkelte biler også kan være behov for delebytte. Utbedringene vil bli utført uten kostnad for kunden, sier Male.

Det er kun biler med dieselmotoren EA 189, som ble brukt fram til 2012, som under testing viser lavere utslipp av NOx enn det bilen reelt har.

Sjekk skattelistene for 2014 her

Les også:

- Det finnes ingen helg, pause eller ferier i denne bransjen  

Dette er landets rikeste under 30

Asia i dag: Seks «Manhattan» står tomme i Kina  

Se DNtv: Bordtennis, lavvo og strandstoler. Googles kontorer er litt  annerledes.

Bordtennis, lavvo og strandstoler. Googles kontorer er litt annerledes.
Sjef i Google Norge, Jan Grønbech, tror de ansatte jobber bedre når de har et lekerom.
02:10
Publisert:
bil(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.