Det amerikanske miljødirektoratet (EPA) opplyser at Volkswagen har sagt at de vil overlevere en oppdatering til dem i neste uke, som vil forsøke å rette opp i den ulovlige programvaren.

Oppdateringen må godkjennes av amerikanske myndigheter før den kan tas i bruk på biler i USA.

Volkswagen har innrømmet at opptil 11 millioner av deres biler er utstyrt med programvare som har sørget for at bilene viser lavere utslipp under testprosedyrer enn det som er reelt.

Liten gruppe

Under en høring i den amerikanske kongressen torsdag hevdet Volkswagen-sjef i USA Michael Horn at det kun var en liten gruppe ingeniører i selskapet som sto bak jukset, og at ledelsen ikke var kjent med det.

I forkant av høringen hadde Horn sendt ut en skriftlig unnskyldning. Han opplyste også at Volkswagen har trukket tilbake en søknad om godkjennelse av noen 2016-modeller for salg i USA.

Ifølge Horn må 430.000 dieselbiler inn for fysisk oppgradering, noe som kan ta «flere år» å gjennomføre.

Les også:
- Bonusen for et helt arbeidsliv er altså 400 kroner
Asia i dag: Fastlåst i et middelmådig vekstmønster
Stor og sterk på tolv uker
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.