Tidligere Volkswagen-sjef Martin Winterkorn innehar fortsatt en rekke ledende toppverv i Volkswagen-konsernet (VW) tross i at han i forrige uke trakk seg som Volkswagen-sjef etter avsløringene om utslippsfusk, skriver BloombergBusiness.

Winterkorn er samtidig under etterforskning av tyske påtalemyndigheter for sin eventuelle rolle i skandalen, og VW har utnevnt Porsches tidligere konsernsjef, Matthias Müller (62), som ny toppsjef.

Winterkorn beholder nemlig toppjobben i Porsche Automobil Holding SE, som eier 52,2 prosent av Volkswagens stemmeberettigede aksjer.

På toppen av dette er han styreleder i det børsnoterte datterselskapet Audi AG, samt innehar en stilling i kontrollkomiteen, ifølge nettstedet.

Vil kontakte kunder

VW har siden forrige uke arbeidet for å skaffe seg oversikt over omfang i den såkalte utslippsskandalen.

Mens verden har ventet på dette, er det også avdekket jukseprogramvare i enkelte Audi og Skoda-modeller.

Tirsdag varslet VW at de iløpet av to dager vil begynne å kontakte berørte kunder for å rette opp feilen, slik at utslippsdata i bilene deres blir riktige.

Venter på tall

Også i Norge har bilimportøren Harald A. Møller AS bidratt med grovsortering i bilgigantens interne etterforskning.

Les også: - Dette må du tro meg på, vi vet ingenting om omfanget

Tirsdag ettermiddag opplyste informasjonsdirektør Anita Svanes i Harald A. Møller AS at de kun venter på de siste detaljene fra fabrikken i Tyskland.

- Vi har fått forsikringer fra Volkswagen sentralt om at vi så fort som mulig skal få nøyaktige tall fra fabrikken på hvor mange biler som er sendt til Norge. Så snart de nøyaktige tallene er klare, vil vi gå ut med dem, sier Svanes til NTB.

Les også: - Vi var ganske tidlig ute med å varsle nedgangen

- Kan være starten på noe som blir mye verre

Kan du mer om økonomi enn gjennomsnittet?

 

Se også:

- Folk er ikke redde for å bruke penger:

Folk er ikke redde
Birger N. Haug selger som før.
01:55
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.