Påtalemyndigheten i München sa onsdag at Rupert Stadler og tre andre personer er tiltalt for bedrageri, dokumentfalsk og ulovlig reklame.

Siktelsene er tatt ut i forbindelse med at over 430.000 biler av merkene Volkswagen, Audi og Porsche ble bygd med utstyr som skulle lure myndighetenes utslippstester.

Ifølge en pressemelding fra påtalemyndigheten er tre av personene tiltalt for å utvikle motorer til Audi-, Volkswagen- og Porsche-kjøretøyer, som var utstyrt med en villedende programvarefunksjon. Bilenes programvare oppdaget når motoren ble utsatt for utslippstester og reduserte følgelig utslippene i forhold til hva som ville skje ved normal kjøring.

Dette for å få en bedre utslipps-sertifisering. Kjøretøyer med de berørte motorer ble deretter solgt i store antall og markedsført. '

Rupert Stadler er tiltalt for å at han senest fra slutten av september 2015 hadde kunnskap om manipulasjonene og like fullt fortsatte salget av berørte biler av merkene Audi og Volkswagen.

Tiltalen inkluderer totalt 250.712 Audi-kjøretøy, 71.577 Volkswagen-kjøretøy og 112.131 Porsche-kjøretøy. Kjøretøyene er solgt spesielt i USA og Europa.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.