Tilbudet gjelder kun ansatte som dekkes av tariffavtaler og går ut ved utgangen av november. I tillegg kan de risikere å bli flyttet rundt i virksomheten, og selskapet understreker at de kan ikke hjelpe dem dersom informasjonen leder til en straffesak.

Det opplyser Volkswagens produktsjef Herbert Diess i et brev til de ansatte torsdag. Der skriver han at tilbudet gis i et forsøk på «full og rask klargjøring» av skandalen.

Utslippsskandalen i Volkswagen ble avslørt tidligere i høst. Så langt er det kjent at totalt 11 millioner dieselbiler på verdensbasis er utstyrt med programvare som gjør at bilene tester lavere på NOx-utslipp og framstår mer miljøvennlige enn de egentlig er.

Denne måneden ble det også kjent at opptil 800.000 biler er utstyrt med diesel- og bensinmotorer som kan ha høyere CO2-utslipp enn oppgitt. (©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også:

Mulla Krekar kan bli utlevert til Italia

Stopp pengetrykkingen - ellers risikerer verden en ny finanskrise

- Dette vil bli en pristest

Se DNTV: Alle håndproteser lages for voksne, rike menn

Alle håndproteser lages for voksne, rike menn
Det vil gründerne i Hy5 gjøre noe med.
01:16
Publisert: