Langt flere ledere i Volkswagen skal være involvert i jukset med utslippsdata enn det den tyske bilgiganten hittil har villet innrømme.

Ifølge det tyske tidsskriftet Spiegel har granskingen så langt avdekket at minst 30 Volkswagen-sjefer var involvert i manipuleringen av dieselmotorenes utslippsdata.

Volkswagens sjef i USA, Michael Horn, sa i forrige uke at det var «et par dataingeniører» som sto bak programvaren som bidro til å skjule motorenes reelle utslipp av NOx.

Kan være flere

Spiegel viser til de foreløpige resultatene fra en gransking advokatfirmaet Jones Day og Volkswagen selv har gjennomført.

Tidsskriftet viser også til en kilde med kjennskap til granskingen, som sier at enda flere enn det som hittil har kommet fram, kan vise seg å ha vært involvert i beslutningen om å jukse, eller kan ha vært informert om jukset.

Volkswagens konsernledelse avviser påstandene til Spiegel om at så mane som 30 sjefer var innblandet i dieseljukset.

– Det tallet er fullstendig ubegrunnet, sier en talsperson ved VWs hovedkvarter i Wolfsburg.

Vil orientere

Det er ventet at Volkswagens nye toppsjef Matthias Müller vil orientere den øvrige ledelsen i bilkonsernet om hva granskingen hittil har avdekket og hvordan skandalen skal håndteres videre.

Den tyske bilprodusenten har ikke ønsket å kommentere Spiegels opplysninger som impliserer langt flere i utslippsjukset enn det VW tidligere har villet innrømme..

Les også: Volkswagens nye plan (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.