Volkswagen opplyser at elleve millioner biler solgt verden over har programvaren som er laget for å pynte på utslippene, melder AFP.

Svekkelsen i bilprodusentens aksjer har tiltatt i styrke på Frankfurt-børsen etter meldingen. Volkswagen-aksjener ned nær 23 prosent tirsdag, etter et fall på over 17 prosent dagen før.

Det amerikanske miljødirektoratet EPA uttalte før helgen at bilprodusenten har installert programvare i sine dieselbiler som kniper igjen utslippene av helseskadelige stoffer når kjøretøyene testes.

De reelle utslippene i daglig bruk er dermed høyere enn de som måles.

Volkswagen vil nå sette av 6,5 milliarder euro, tilsvarende nær 60 milliarder norske kroner, til å dekke utslippsskandalen.

Følg Volkswagenaksjens utvikling her

Les også: Vil granske europeiske biler etter VW-skandalen
Frankrike vil ha europeisk gransking av Volkswagen
Volkswagen vil gjøre opp for seg etter utslippsjuks
USA skal undersøke Volkswagen og andre bilmerker  

Se DN Tv: Hun har aldri fått bedre service med sur mine

 

Hun har aldri fått bedre service med en sur mine
It-sjef Maria Willoch pendler fra Oslo til København opp til fire ganger i uken. Hun mener det er agressive og nedlatende folk som er problemet i sikkerhetskontrollen - ikke de ansatte.
01:12
Publisert:

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.