VW-konsernet uttalte torsdag at de undersøkte om EA 288-motorer også er blitt utstyrt med programvare som viser lavere utslipp i tester enn de reelle utslippstallene.

Selskapet har kommet til at en del tidlige versjoner av EA 288-motorene som er solgt i USA, har programvaren som viser lavere utslipp, men ikke de som er solgt i Europa.

Ingen EA 288-motorer, enten det dreier seg om Euro 5- eller Euro 6-versjoner, som er solgt i Europa, har den ulovlige programvaren, ifølge VW-talsmann Pietro Zollino.

EA 288-motortypen er etterfølgeren til EA 189-motorene. Dieselmotorer av typen EA 189 finnes i rundt 11 millioner kjøretøyer fra VW, og det er denne motortypen som var utgangspunkt for utslippsjukset. (©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.