Tyske påtalemyndigheter har ifølge Automotive News Europe startet etterforskning mot fem ikke identifiserte VW-ansatte for å finne ut om Volkswagen Gruppens utslippsjuks kan være skatteunndragelse.

Undersøkelsene går på om den tyske staten har fått mindre i bilavgifter ved at bilprodusenten har jukset på CO2-utslippstallene for mange av sine biler.

Store deler av norske bilavgifter er også basert på CO2-utslippene fabrikkene oppgir, om dette kan få noen konsekvenser i Norge vet man foreløpig ikke.

Les mer om de nye bilavgiftene her: Slik blir de nye bilavgiftene

Hovedsaken er skatteunndragelse, men det kan også dreie seg om bedrageri, i følge en talsmann for påtalemyndighetene.

I starten av november innrømmet Volkswagen at CO2-utslippet for omkring 800.000 biler var falske, og at det kunne koste selskapet så mye som to milliarder euro i utgifter i denne forbindelse, blant annet ved å kompensere kunder.

Les mer her: VW kan også ha jukset med CO2-utslipp

Tidligere har selskapet innrømmet at over 11 millioner biler hadde en programvare for å gjøre NOx-utslippene mindre i test enn i vanlig bruk. 147.000 av disse er solgt i Norge.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.