Det er Italias konkurransetilsyn som mandag slo fast at Volkswagen har drevet med «upassende forretningspraksis» i forbindelse med utslippsjukset.

I fjor høst ble det avslørt at minst 11 millioner Volkswagen-bilder var utstyrt med programvare som gjorde at bilene framsto som langt mer miljøvennlige enn de egentlig er.

Det italienske tilsynet opplyser at boten, som tilsvarer nesten 47 millioner kroner, er knyttet til markedsføring av de aktuelle bilmodellene i Italia siden 2009.

Volkswagen eier totalt tolv bilmerker, deriblant VW, Audi, Porsche, Seat og Lamborghini. Den tyske giganten har innrømmet jukset.

Det er fortsatt umulig å anslå hva den endelige prislappen for skandalen kommer til å ende på. I juni inngikk Volkswagen et forlik med amerikanske myndigheter og bileiere som innebærer utbetalinger på totalt 14,7 milliarder dollar – rundt 125 milliarder kroner.

Les også: Norwegian tar pilotene til lagmannsretten

Se DNtv:

Åpner falkevingedørene 30 cm fra betongstolpe
Det er små marginer når DNs biljournalist tester om falkevingedørene til Tesla Model X kan åpnes i trange parkeringshus.
01:16
Publisert:

Slik tøyer sprinterne for å bli bedre løpere
Disse tøyeøvelsene bruker Norges beste løpere.
01:49
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.