Nær like raskt som NTB melder at Volkswagen-sjef Martin Winterkorn går av tirsdag, avviser Volkswagen dette, ifølge samme kilde.

Tyske Tagesspiegel siterte kilder i konsernets styre på nyheten om at Winterkorn ville bli erstattet av Porsche-sjefen Matthias Müller. Årsaken skulle være utslippsjukset med Volkswagens dieselbiler som er avslørt av amerikanske miljømyndigheter.

En offisiell Volkswagen-talsmann avviser imidlertid meldingene, og kaller dem «latterlige».

Mandag skrev flere medier at utslippsskandelen i USA kunne koste Winterkorn jobben.

Spesielt etter at tidligere styreleder og Porsche-arving Ferdinand Piëch før sommeren foreslo å avsette ham, men fikk øvrige styremedlemmer imot seg. Det endte med at Piëch trakk seg fra vervet.

Winterkorn har ledet Volkswagen siden 2007. Førstkommende fredag skal styret bestemme seg for om det vil fornye kontrakten hans frem til 2018.

Volkswagen-aksjen har svekket seg nærmere 40 prosent det siste døgnet. Det skjer samtidig som at bilprodusenten varsler tirsdag å ha satt tilside 6,5 milliarder euro i tredje kvartal for håndtere situasjonen som har oppstått.

Analytiker Arndt Ellinghorst, som jobber for Evercore ISI i London, tror Winterkorns kontraktsfornyelse kan henge i en tynn tråd, skriver Bloomberg News.

- Denne siste historien kan fungere som en katalysator for ytterligere endringer i toppledelsen i VW, skrev Ellinghorst i et notat mandag.

Les også:
NAF: Testene har aldri stemt

VW: - Omfatter 11 millioner biler

Vil granske europeiske biler etter VW-skandalen

Frankrike vil ha europeisk gransking av Volkswagen  

Se på DN Tv: VW beskyldes for utspekulert miljøjuks

 

VW beskyldes for utspekulert miljøjuks
Aksjen til bilgiganten Volkswagen er mandag i fritt fall etter at amerikanske myndigheter har avslørt en utspekulert miljøjuks. Fallet er så stort at børsen her i Frankfurt også går i rødt.
00:42
Publisert:

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.