Wolfsburg kommune innfører ansettelsesstopp og fryser budsjettene som følge av miljøskandalen i Volkswagen. Bilprodusenten har sitt hovedkvarter i byen.

– Selv om byen vår er gjeldfri, og vi har spart opp kapital, regner vi med å oppleve et markant fall i selskapsskatten, sier Wolfsburgs ordfører Klaus Mohrs.

– Det er fortsatt for tidlig å snakke om konkrete tall, føyer han til.

Kommunens budsjett er på nesten 430 millioner euro – tilsvarende 4,1 milliarder kroner – og selskapsskatten fra VW er en viktig inntektskilde.

Prosjekter som allerede er påbegynt, vil fortsette, men nye blir lagt på is.

– På nåværende tidspunkt vil vi ikke gjøre nyansettelser, men ingen må frykte for å miste jobben, sier Mohrs.

De siste dagene har han hatt flere samtaler med VW-ledelsen.

– Jeg har stor tillit til ledelsen. For byens skyld håper jeg at saken blir oppklart raskt og grundig. Volkswagen vil finne en vei ut av krisen, fastslår han.

Wolfsburg ligger cirka 20 mil vest for Berlin og har drøyt 120.000 innbyggere. Halvparten av byens arbeidstakere jobber for Volkswagen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les alt om VW-jukset her.

Se DNTV: - Familien min er Volkswagen

- Familien min er Volkswagen
Familien min er Volkswagen. Det betyr alt for oss.
01:26
Publisert: