Tysk media rapporterer at tilbakekallet av Volkwagens dieselbiler er forsinket, skriver Automotive News Europe. Årsaken skal være at Volkswagens planlagte løsning for å gjøre bilene i tråd europeiske utslippskrav i seg selv øker drivstoffkonsumet, skriver magasinet.

Forsinkelsen har så langt resultert i at 160.000 Volkwagen Passat som skulle vært innkalt, ikke har blitt det ennå.

En talsperson for Volkswagen bekrefter forsinkelsen, men omtaler tysk medias påstand om at forsinkelsen skyldes økt drivstoffkonsum for «spekulasjoner».

Ifølge talsmannen tester fortsatt myndighetene endringene i CO2-utslipp og forbruk av drivstoff. 

- Vi må garantere at støy og spesielt CO2-utslipp er nøyaktig som før endringene ble gjennomført, sier talspersonen til Automotive Europe.

Testene, som utføres av tyske bilmyndigheter, skulle opprinnelig være avsluttet før påske, men nå ser det ut til at de vil trekke ut i ytterligere en uke eller to.

Totalt skal 8,5 millioner Volkswagen, Audi, Skoda og Seat inn for endring slik at de ikke lenger har programvare som lurer tester som måler utslipp av NOx.

 

Les også:

- Når middelaldrende, godt overvektige mannfolk setter seg på en sykkel som ikke skal veie noe, blir det litt komisk  

Sveitsisk smell for Oljefondet

 

Se på DNtv:

Dette er vårens sykkeltrender
Her er sesongens nyheter på terreng og landevei.
03:11
Publisert:
 

 

Hør DNs podkast: http://www.dn.no/nyheter/finans/2016/03/18/1122/Podcast/dnpodcast-finansredaksjonen(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.