De 7 millioner kronene salget av bilen innbringer, skal gå til utviklingsprosjekter i Kenyas hovedstad Nairobi.

Vollvik fikk overlevert den svenske superbilen Koenigsegg CCR på fabrikken for ett år siden. Siden den gang har både bilen, som har 806 hestekrefter og en toppfart over 395 kilometer i timen, og eieren vært omtalt jevnlig i mediene.

– Det kan være artig å ha verdens raskeste bil, men det har ikke noe med lykke å gjøre. Jeg har hatt og prøvd mye, og kan med sikkerhet si at ting ikke gir lykke, har Vollvik uttalt til VG.

Vollvik grunngir valget av nødhjelpsprosjektet i Nairobi med et besøk i slummen i september i fjor.

– Plan har kommet opp med et prosjekt jeg har stor tro på. Det er derfor med stor og ektefølt glede jeg gir bort bilen, sier Vollvik.

Ungdomsprosjektet går over tre år, og vil vare fram til desember 2008. I tillegg til arbeid blant ungdom, fokuseres det på å styrke kvinners stilling, siden mange har aleneansvar for sine barns utvikling og oppvekst, opplyser Plan i en pressemelding. (©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.