Volvo vil nå lage en modell som skal ta opp konkurransen med Volkswagen Golf.

Dette skal den nye sjefen i Volvo Stefan Jacoby, ha sagt i en tale i London i forrige uke. Han snakket da om den neste innstegsmodellen til Volvo, som skal være en versjon av C30 som skal konkurrere med Golf, skriver det britiske nettstedet autocar.co.uk.

Størst i Europa
Dermed bekrefter han på sett og vis de mange år gamle ryktene om at en femdørs utgave av den lille C30 ligger i produktplanen til den nå kinesiskeide svenske bilprodusenten.

Hittil har Volvos forsøk i denne bilklassen vært sedanen S40 og stasjonsvognen V50. Nå vil de også ta opp konkurransen om kundene på kombimodellene, som er det største segmentet i Europa.

Også på det norske markedet kan dette virke som en god ide. Golf er den suverent mest solgte modellen i år, samtidig som også Volvo gjør det bra her i landet.

- Ingen informasjon
- Vi har ingen informasjon om denne modellen nå, sier Tore Løvig, informasjonssjef i Volvo Personbiler Norge på spørsmål fra DN.no. Han kan bekrefte at det ble snakket om en femdørs C30 da modellen kom, men at det ikke ble tatt noen beslutning på det den gangen.

- Det vi vet er at det ikke kommer noen ny modell i 2011, sier Løvig.

DN.no er av dem som har roset opp i skyene de nye Volvo-modellene som S60, og den nye V60, mye grunnet de langt bedre og sportsligere kjøreegenskapene. Det kan se ut som akkurat det blir et blaff, for Jacoby skal også ha sagt at Volvo skal skifte fra den senere tids fokus på sportslighet til funksjonalitet og skandinavisk eleganse, ifølge autocar.co.uk.

Les også: Volvos minstemann fornyes (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.