Ifjor solgte Volvo den nye luksussuven XC90 til nordmenn for 1,9 milliarder kroner. Også i år ser det ut til at Volvo får en ny salgssuksess, nesten før bilen har kommet til landet, med de nye modellene S90, V90 og V90 Cross Country.

Les mer: Nordmenn har brukt 1,9 milliarder på den meste populære suv-en i år

Innen de fleste kundene har sett eller prøvekjørt bilen, har Volvo forhåndssolgt nesten 1300 enheter av modellene som erstatter S80 og V70. Mange har valgt biler med høye utstyrsspesifikasjoner, og samlet verdi er nå mer enn èn milliard kroner, heter det i en melding fra Volvo.  

-Snart 1 000 solgte biler gir en fantastisk start på V90 lanseringen som nå skjer hos Volvo-forhandlere over hele landet. V90 er en bil basert på mer enn 60 års erfaring med det vi kaller herregårdsvogner hos oss. Det begynte med Volvo Duett i 1953. Med V90 skal vi fortsette å tilby stasjonsvogner godt tilpasset nordmenns dagligliv og fritid, sier direktør salg Hermod Wallestad i Volvo Car Norway i pressemeldingen.

Men det stopper ikke der.

-I tillegg kommer mer enn 460 V90 Cross Country som også er forhåndsolgt hittil i år. Til sammen – dvs. S90, V90 og V90 Cross Country – beregner vi verdien til å være 1,3 milliarder kroner, skriver informasjonsdirektør Rune Gutteberg Hansen i en epost til DN.

For ikke lenge siden avduket Volvo modellen som erstatter den populære XC70.

Se bilder av den nye Volvo-modellen:
 

Så langt er kun 59 eksemplarer av S90 og 45 enheter av V90 registrert i Norge, i følge Opplysningsrådet for veitrafikken.

-De fleste bilene som er registrert så langt er forhandler(demo)-biler. Men også kundene begynner nå å få sine nye S90 og V90, skriver Hansen.

Les mer om Volvos nyheter her:

Volvo satser på nettsalg  

V90 Cross Country: En Volvo for hytteveien

DNs test av V90: Endelig på høyde med sine tyske konkurrenter

Skal bli Volvos viktigste modell allerede i år

Se video av V90:

Familiens drømmebil
Volvos nye stasjonsvogn V90 blir garantert en stor suksess.
01:23
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.