Onsdag ettermiddag åpnet Volvo for salg av XC90 First Edition på sine internettsider. 1927 eksemplarer av en utstyrsdynget versjon av den nye luksussuven skulle selges verden over, og ifølge Volvo tok det mindre enn 60 minutter før nær samtlige var bestilt eller reservert via volvocars.com.

Hele 120 kunder i Norge er blant de som får de første utgavene av bilen, og med en pris på 1 million kroner per stykk, gir det Volvo en inntekt på 120 millioner kroner på svært kort tid.

Les også: Her er Volvos nye luksussuv

-Interessen verden over for helt nye Volvo XC90 har vært formidabel siden lanseringen i Stockholm tirsdag forrige uke. Volvo-forhandlere i hele Norge har også meldt om stor interesse for denne bilen. Derfor er vi ikke overrasket over hvor fort omtrent samtlige 1 927 Volvo XC90 First Edition faktisk ble bestilt eller reservert via volvocars.com, på mindre en seksti minutter. Og vi er selvfølgelig veldig glade og stolte over at 120 utgaver av XC90 First Edition finner veien til Volvo-kunder i Norge. Bilene er nummererte fra 1 til 1 927, dermed er hvert enkelt eksemplar helt unik, sier PR- og informasjonsdirektør Rune Gutteberg Hansen i Volvo Car Norway, i en pressemelding.

Ifølge informasjonsdirektøren er ikke alt håp ute for de som ønsker en slik bil.

-Kundene kjøper bilen via internett og må gjennomføre ulike steg i bestillingen innen en bestemt tid. Derfor kan noen biler fortsatt bli ledige for salg via internettportalen til Volvo Cars, sier Gutteberg Hansen.

Under avdukningen av bilen i forrige uke, spurte DN Volvos toppsjef Håkan Samuelsson om dette var fremtidens salgsform for Volvo.

-Absolutt. Dette er noe vi vil være ledende på. For oss småprodusenter er det smartere å bygge et skikkelig godt virtuelt showroom, fremfor dyre butikker rundt omkring. Men bilene skal leveres av forhandleren og servicen holdes der, så det er ikke noen motsetninger der, svarte Samuelsson.

Volvo XC90 First Edition har syv seter, høyeste utstyrsnivå, 225 hestekrefter sterk dieselmotor, firehjulsdrift, åttetrinns automatkasse og et CO2-utslipp på omlag 152 gram per kilometer. Basisutgaven av XC90 starter på 725 000 kroner, og kommer til Norge i april.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.