De siste årene har Volvo ofte benyttet norsk natur for pressebildene for nye modeller. Selskapet har, til tross for, eller kanskje på grunn av kinesisk eierskap, vektlagt sin etniske tilhørighet. Det er noe de fortsetter med, for noen av bildene av den nye V90 Cross Country er tatt på Island.

Dette skriver de i pressemeldingen om den nye bilen: "Volvo Cars er et skandinavisk selskap, og disse robuste bilene er utviklet for typiske skandinaviske kjøreforhold. Solid erfaring med barske vintre og utfordrende natur representerer en stor del av Volvos arv, og gjenspeiles i Cross Country-konseptet."

Bilen skal ta over for den svært populære XC70. Produsenten hevder det skal være registrert over 17.000 av modellen i Norge siden den ble lansert i 1997.

-Bilene våre er kjent for å være trygge, robuste og holdbare. Med firehjulsdrift, større bakkeklaring og et chassis som er optimalisert for komfort og kontroll under alle vær- og føreforhold, tar nye V90 Cross Country allsidigheten til vår V90 stasjonsvogn og legger til en god dose eventyrlyst, sier dr. Peter Mertens, Senior Vice President Research & Development i Volvo Cars i pressemeldingen. 

 

Volvo har nylig lansert S90 og V90 i Norge. Foreløpig har ikke de store leveringene startet, men det er registrert 48 eksemplarer av sedanen og fem av stasjonsvognen. Den nye generasjonen av Volvos kjernemodeller har definitivt plassert Volvo inn i premiumklassen sammen med tyske hovedkonkurrenter som BMW, Audi og Mercedes.

-Vi er fantastisk stolte av mottakelsen S90 og V90 har fått hos kundene våre. Til nå er det forhåndssolgt nesten 1 000 biler til en verdi av bortimot én milliard kroner i Norge, uttalte Hermod Wallestad, Direktør Salg i Volvo Car Norway i en pressemelding tidligere i høst.

Les DNs prøvekjøring av V90: Endelig på høyde med sine tyske konkurrenter

Produksjonen av V90 Cross Country starter i høst ved Volvo Cars fabrikk på Torslanda, utenfor Gøteborg.

- Allerede før lanseringen opplever vi nå svært stor interesse for nye V90 Cross Country ute hos forhandlerne våre, landet rundt. Innen nyttår regner vi med å ha solgt mer enn 600 biler her i Norge, sier Wallestad.

Det betyr i tilfelle et salg for omkring 450 millioner kroner fem måneder før bilen kommer gitt en gjennomsnittspris på 750.000 kroner. V90 Cross Country er ventet til Norge i løpet av mai måned neste år.

Dagens modell starter på 564.000 kroner, men det er uten firehjulsdrift. Innstegsprisen med AWD er den samme som dagens modell. Den nye modellen med D5-motor koster 14.000 kroner mer enn tilsvarende modell av dagens generasjon.

Dette er veiledende priser for Volvo V90 Cross Country: 

 

Med V90 Cross Country på plass, er 90-serien til Volvo komplett. Etterhvert skal det komme nye generasjoner av 60-serien og 40-serien. Førstnevnte skal bygges på samme plattform som 90-serien.

Les også: Volvos kommende modeller

Les også om Volvos selvkjørende biler: Klar for å slippe rattet dn+ (DN+)

Se video av V90: 

Familiens drømmebil
Volvos nye stasjonsvogn V90 blir garantert en stor suksess.
01:23
Publisert:
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.