Barcelona, Spania: Antakeligvis har en ny modell fra Volvo aldri vært mer etterlengtet enn den andre generasjonen av den store suven XC90.

Etter å ha prøvd bilen for første gang i Spania, kan vi hilse og si til de 531 nordmennene som allerede har skrevet kontrakt på bilen, at de kan puste lettet ut.

For den nye XC90 setter en ny standard for Volvo.

Modellen skal ikke bare bringe den store, trygge suven tilbake i søkelyset, den har også fått en mye større oppgave, og det er å relansere Volvo som merke. Ikke minst i USA.

Da jeg første gang så bilen ifjor høst, satt jeg igjen med en viss skuffelse.

Mulig det skyldtes de store forventningene som konseptbilen XC Coupe Concept hadde skapt, og at produksjonsbilen hadde blitt for normal og lik sin forgjenger.

Førsteinntrykket etter å ha kjørt bilen har heldigvis endret seg til det langt bedre. Bilen innfrir på de fleste punkter.

God plass, et ryddig interiør, enda bedre seter enn før og motorer som gjør bilen langt mer moderne enn forgjengeren.

DN kommer tilbake med detaljert test og video av bilen neste uke.

 

LES OGSÅ: Frps dårlige meningsmålinger viser seg å være tellefeil

Brev til Lars Vilks var ufarlig

John Olav Nilsen anker dom  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.