En gruppe svenske ingeniører er denne uken i Australias hovedstad Canberra for å filme kenguruers oppførsel langs veiene og for å samle data til den nye programvaren.

- I Sverige har vi forsket på større og tregere dyr, som elg, rein og kyr, som er en alvorlig trussel på våre veier. Kenguruer er mindre enn disse dyrene, og deres oppførsel er mer uberegnelig, sier sikkerhetsingeniør Martin Magnusson i Volvo i en uttalelse.

Kenguruer er involvert i de fleste kollisjoner med dyr i Australia, ifølge australske bilforsikringsselskaper. En programvare som kan oppdage dyrene, kan potensielt føre til at tusenvis av kollisjoner forhindres hvert år, samt spare store forsikringskostnader.

Pungdyret med de kraftige bakbeina kan oppnå en hastighet på opptil 60 kilometer i timen. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.