Mary Nichols, som leder California Air Resources Board, sier at EU-tjenestemennene varslet den amerikanske miljøorganisasjonen ICCT om sine mistanker mot Volkswagen, og at ICCT i sin tur varslet myndighetene.

Det tyske tidsskriftet WirtschaftsWoche skriver at EU-kommisjonen allerede i 2011 var blitt varslet om mistanken om VW-jukset, men da Kommisjonen unnlot å reagere, ga tjenestemennene opp og tipset ICCT.

– Dersom denne informasjonen bekreftes, betyr det at den tidligere industrikommissæren og den nåværende, Antonio Tajani og Elzbieta Bienkowska, har skjult opplysningene og løyet for EU-parlamentet, sier de to grønne EU-parlamentarikerne Yannick Jadot og Karima Delli.

VW sliter med den største krisen i sin historie etter at det ble avdekket at de utstyrte 11 millioner biler med programvare som skjuler de riktige NOx-utslippene når bilene testes.

Fredag ble det opplyst at salget av biler fra Volkswagen har falt med 3,5 prosent i forrige måned. Selv om noe av nedgangen skyldes dårligere tider i Brasil og Russland, har avsløringene trolig også bidratt.

 

Les også:- Vi burde brukt appen til å tilkalle alle Uber-sjåfører og stoppe dem

Smeller til mot toppdiplomat

Advarer mot for mange boliger i Oslo

 

Se også:

Disse kunstverkene kan bli dine:

Disse kunstverkene kan bli dine
Tirsdag skal kunst til en anslått verdi av 30 millioner kroner auksjoneres bort hos Blomqvist.
02:03
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.