Mexicanske myndigheter skal undersøke om 39.890 Volkswagen-biler solgt i landet overholder miljøkravene, selv om bilene ikke har teknologien som sørger for lavere utslippstall.

Påtalemyndigheten ved Mexicos nasjonale miljøvernetat har bedt den tyske bilprodusenten om informasjon som bekrefter at bilene som er blitt solgt i landet mellom 2009 og 2015 ikke forurenser mer enn lovlig.

Miljøvernminister Rafael Pacchiano sier at dieselbilene som kjører rundt på mexicanske veier ikke er rigget med jukseteknologien Volkswagen er blitt avslørt i å ha brukt, men bilene skal likevel undersøkes «for å sikre at mexicanske miljøbestemmelser er tilstrekkelig respektert».

Dersom det avsløres noen uregelmessigheter, vil man pålegge Volkswagen sanksjoner, sier Pacchiano.

Volkswagen har innrømmet at 11 millioner dieselbiler verden over har programvaren som får dem til å virke mer miljøvennlige enn de egentlig er.

Skandalen har kostet toppsjefen Martin Winterkorn jobben, og bilprodusenten risikerer blant annet 18 millioner dollar i bøter i USA.

Les også:Oljebeltet får trøkken

Tour de Café

- Det som skal til er at sprit, tobakk, godis og kjøtt blir billigere i Norge

 

Se også:(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Maria er Norges raskeste østersåpner:

Maria er Norges raskeste østersåpner
Maria Petersen er nybakt mester i Norwegian Oyster Battle. Denne helgen skal hun konkurrere mot verdenseliten. Se hvor raskt hun åpner ti østers.
01:39
Publisert: