(Oppdatert artikkel)

Den franske bilprodusenten bekreftet torsdag ettermiddag at politiet gjennomførte aksjoner mot flere av selskapets fabrikker i forrige uke, men hevder at det ikke er funnet teknologi for å jukse med utslippene.

Det var fagforeningen CGT som først meldte om politiaksjonen, noe som fikk Renaults aksjekurs til å stupe. I 12.30-tiden torsdag hadde Renault-aksjen falt med over 20 prosent, noe som tilsvarer et tap på over 5 milliarder euro (48 milliarder norske kroner).

NOX-utslipp

Etterforskningen blir satt i sammenheng med utslippsskandalen som rammet den tyske bilprodusenten Volkswagen i fjor høst.

I september avslørte amerikanske myndigheter at Volkswagen hadde installert programvare som skjulte de reelle partikkelutslippene fra mange dieselbiler. Selskapet erkjente etter kort tid at det dreide seg om over 11 millioner biler som var solgt verden over.

– Politiet har gjennomsøkt en rekke av Renaults kontorer. Ledelsen har ikke bekreftet at det dreier seg om NOX-utslipp, men gitt sektorene som er undersøkt, tror vi at det har en sammenheng, sier Florent Grimaldi i fagforeningen CGT til Reuters.

Etterforskerne skal ha tatt beslag i datamaskinene til flere ledere i Renault.

Fall hos bilprodusenter

Også Peugeot og Fiat Chrysler falt kraftig på børsen torsdag med henholdsvis 8,1 og 10 prosent. Peugeot avviser å ha jukset med utslippene.

– Utslippstestene viser ingen ting unormalt, skriver selskapet i en pressemelding. (©NTB)

Les også:(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Økokrim-sjefen beklager dnPlus

- Statoil kjøper feil ting

Statoil kjøper Lundin-andel på bunnkurserSe også På DNtv: Vant 14 milliarder i Powerball-lotteriet

Vant 14 milliarder kroner i Powerball-lotteriet
Kupongen ble solgt her i en 7-Eleven butikk i Chino Hills utenfor Los Angeles.
01:08
Publisert: