For ett år siden sprakk dieselskandalen der Volkswagen innrømmet å ha jukset med utslippet fra dieselbilene sine.

Nå er selskapet saksøkt av investorere for en sum på 8,2 milliarder euro for å få dekket tapene de fikk etter skandalen. Beløpet tilsvarer omkring 76 milliarder norske kroner. Investorene anklager Volkswagen for at treghet i informasjon om saken kostet dem penger. Volkswagen avviser anklagene, og sier selskapet informerte markedet på korrekt vis basert på informasjonen de hadde tilgjengelig.

Omkring 1400 søksmål avventer behandling i retten i Braunschweig der Volkswagen er basert, skriver Bloomberg.

Volkswagen-aksjene mistet en tredel av sin verdi de to første dagene etter at skandalen ble avslørt. Volkswagen innrømmet at 11 millioner biler var omfattet av juks for å få lavere utslipp enn hva som er reellt.

Flere søksmål kan tikke inn, ettersom det har vært uklart om det er en frist på ett år for å saksøke selskapet.

Også amerikanske myndigheter, som avslørte jukset, er blant saksøkerne som krever 30 millioner euro.

Følg markedene med DN Investor

Hør DNs podcast «Finansredaksjonen» om septemberskrekken: Sjefstrateg Peter Hermanrud i Swedbank forklarer hvorfor aksjemarkedet gjør det så dårlig i september.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Anbefalt av DNtv:

Derfor smaker vann forskjellig
Vann smaker ikke bare vann. Her forklares hvorfor vann smaker forskjellig. På smak.no kan du lese den store mineralvann testen og se hvilket mineralvann som er best.
01:18
Publisert:

Flest stemmer betyr ikke automatisk seier: Det amerikanske valgsystemet kort forklart
Bli klok på det amerikanske valgsystemet her.
01:24
Publisert: