475.000 VW-, Porsche- og Audi-biler er berørt av utslippsjukset i USA, og Volkswagen har tidligere sagt at de vil kjøpe tilbake alle bilene som de ikke kan reparere.

– Selskapet tror at det kan fikse 3-liters motorene slik at de fungerer i henhold til standarden som de opprinnelig ble sertifisert for, sa selskapets advokat Robert Giuffra i en høring i San Francisco torsdag.

Advokaten sier at reparasjonen ikke er så komplisert, men at det vil ta tid å utvikle og teste metoden.

På verdensbasis har selskapet solgt over 11 millioner dieselbiler med programvare som kan lure tester av kjøretøyenes NOx-utslipp. Totalt skal Volkswagen ha satt av 18,3 milliarder dollar, omtrent 158 milliarder kroner, til å dekke kostnadene for utslippsskandalen.

Les også: Teslas autopilot granskes etter dødsulykke

Norske Tesla-eiere tilkjent erstatning

ESA: Norge må endre avgiftsreglene på EØS-kjøretøy  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.