Wall Street vinglet fra start men karret seg i pluss onsdag. Det amerikanske aksjemarkedet klarte dermed å unngå trusselen om den lengste sammenhengende nedgangen siden 1978.

Usikkerheten hersker
Dow Jones snudde en 8 dagers negativ trend, mens S&P 500 snudde opp etter 7 dager. Man må likevel tilbake til 2008 og finanskrisen for å finne tilsvarende svekkelse.

- Det er mer nedsidepotensial, men vi har all-time high inntjening, og aksjer ser billige ut i forhold til obligasjoner, sier sjefstrateg Sturat Freeman i Wells Fargo Advisors til MarketWatch.

Av 16 selskaper på S&P 500 som rapporterte kvartalstall onsdag, overgikk 11 selskaper forventningene i markedet, ifølge Standard & Poor's Capital IQ. De positive resultatene og opportunistiske aksjekjøp bidro til å motvirke svake makrotall.

Nye skuffelser
De amerikanske innkjøpssjefenes forventningsindeks for tjenesteytende sektor (non-manufacturing ISM) falt til 52,7 i juli fra 53,3 måneden før. Det var på forhånd ventet at indeksen ville stige til 53,5 ifølge MarketWatch. Nyheten senket både amerikanske og europeiske børser.

- Markedet er mer fokusert på økonomien enn noe annet, og det vi ser her er tall på at den sakker av, sier Freeman.

Amerikanske aksjer var ventet å styrke seg onsdag etter at den amerikanske ADP-sysselsettingen viste sterkere tendens en ventet. Undersøkelsen som foretas blant rundt 400.000 selskaper i privat sektor, viste en vekst på 114.000 i juli, mot ventet 100.000. På den annen side ble juni-tallene revidert ned fra 157.000 til 145.000.

Les også: Overraskende sterk jobbvekst i USA

Samtidig viser fersk statistikk at industriordene falt 0,8 prosent på månedsbasis i juni, som ventet, ifølge Bloomberg. Forrige månedstall ble revidert til en oppgang på 0,6 prosent fra opprinnelig rapporterte oppgang på 0,8 prosent.

Indeksene (klokken 22.01)