Det var ventet at børsene ville åpne flatt i takt med en laber utvikling i Europa. Dagens store sak er referatet fra det siste amerikanske rentemøtet som ble lagt frem i åttetiden norsk tid. Referatet viser at det var konflikt blant de ledende økonomene om hvordan sentralbankens støttekjøppolitikk skal være. Børsens reaksjon var klokkeklar. Uenigheten skaper usikkerhet om hva som skjer med tiltakspakken i neste omgang.

Sentralbanken kjøper nå tilbake eiendoms- og statsobligasjoner for 85 milliarder dollar i måneden.

- Slik det også var forrige måned, har ser at vi ikke har å gjøre med en enstemmig Seantralbank, sier Art Hogan, markedsstrateg i Lazard Capital Markets til Marketwatch.

Det går frem av referatet at det kommer en større debatt på sentralbankens marsmøte.

«Rentemøtet i seg selv bød ikke på de store nyhetene, men referatet vil likevel bli lest nøye. Referatet fra desember-møtet overrasket markedet ved å si at flere av medlemmer trodde at kjøpene av lange papirer vil avsluttes eller avta i god tid før slutten av 2013. Noen få mente det vil skje ved slutten av 2013, mens andre mente det var nødvendige med kraftige stimulanser uten å nevne noe tidsreferanse», skrev Nordea Markets i en oppdatering onsdag formiddag.

Les hva vi skrev om rentemøtet her: Bernanke holder renten uendret

I USA kom onsdag tall for produsentpriser som viste vekst på 0,2 prosent, mot ventet 0,3 prosent. Boligbyggingen falt 8,5 prosent, mot ventet 3,6 prosent.

S&P 500-indeksen steg tirsdag til det høyeste nivået på fem år, drevet av fusjon- og oppkjøpsspekulasjoner rundt OfficeMax og Office Depot. Ryktene fortsatte utover kvelden i går og i dag morgens ble det etter en del rot bekreftet at Office Depot kjøper OfficeMax for 1,19 millioner dollar. Selskapene kaller det for en fusjon, ikke et oppkjøp. Begge selskapene faller i verdi på børsen i dag. Office Depot er den 12 prosent, mens OfficeMax er ned to prosent. Konkurrenten Staples, som er større enn det samlede selskapet, faller nesten fire prosent.

Blant aksjene som markerte seg tirsdag var Google, som nådde 807 dollar per aksje, det høyeste nivået siden selskapet ble notert i 2004.

Av selskaper i fokus torsdag, finner man boligbyggeselskapet Toll Brothers etter at selskapet resultat for første kvartal bommet på analytikernes estimater.

Sikkerhetsselskapet Brink's Co advarer om at første kvartal vil bli betydelig påvirket av diamantkuppet ved flyplassen i Brussel tidligere denne uken.



Nøkkelindeksene på Wall Street ved stengetid:

Les også:
<b>Her er børsens vinnere og tapere: Én aksje har steget over 300 prosent</b>

<b>Han tjente 67 mill. i fjor </b> (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.