Amerikanske nøkkelindekser vinglet sterkt gjennom børsdagen tirsdag men endte ned etter å ha testet nye luftlag i mandagens sesjon.

Før helgen avsluttet også markedet sin sjette sammenhengende uke med oppgang.

Forut for tirsdagens handel pekte enkelte aktører på at markedet ville bli testet frem mot den store utreise- og familliehelgen Thanksgiving, siste helgen i november.

"Amerikanske markeder vil trolig fortsette med den uunngåelige pusten i bakken, etter at både Dow-indeksen og S&P-500 testet historiske høyder. Mens tankene begynner å rette seg mot Thanksgiving og den påfølgende ferieavviklingen, vil styrken til den amerikanske forbrukeren bli testet, som godt kan bli det som setter ytterligere fart på markedet skulle nyhetene bli positive", skriver aksjesjef Richard Hunter i Hargreaves Lansdown i London til Bloomberg News.

Samtidig brygger det opp spenning i påvente av sentralbanksjef Ben Bernankes tale i Washington tirsdag.

Spørsmålet er fortsatt er om Fed vil holde foten på gasspedalen med sine månedlige tilbakekjøp av amerikanske obligasjoner på i alt 85 millliarder dollar.

"Økonomien gjør det ikke dårlig, og Fed holder seg veldig aggressiv og veldig vennlig mot markedet. Vi har har en stor opptur. Jeg mistenker at markedet nå vil bevege seg sidelengs i en liten periode før vi treffer rallyet for før årsslutt i desember", sier sjefstrateg Bruce Bittles i RW Baird & Co. til Bloomberg News.

Den amerikanske sentralbanken ventes offentliggjøre oppsummeringen av sitt oktober-møte i morgen, onsdag. Dokumentet ventes gi flere detaljer på vurderingene som ligger bak beslutningen om holde stimuliprogrammet oppe.

Byggevarkjeden Home Depot steg nær én prosent etter å ha levert bedre resultater enn ventet i tredje kvartal.

Samtidig oppjusterer selskapet omsetningsguidingen for helåret 2013 der de nå venter en vekst på 5,6 prosent, mot tidligere 4,5 prosent. Resultat per aksje anslås til 3,72 dollar, mot tidligere 3,60 dollar, ifølge TDN Finans.

Nettbutikken Best Buys var markert ned etter uttalelser om at selskapet vil kjempe hardt for å holde tritt med konkurrentens rabatter i feriesesongen. Aksjen falt over elleve prosent.

Elbilprodusenten Tesla Motors var ned ved åpning etter at det amerikanske veidirektoratet har åpnet granskning av branntilfellene som har rammet enkelte av selskapets Tesla S. Aksjen spratt opp kort tid etter, og endte opp rundt fire prosent til omkring 126 dollar.

Amerikanske nøkkelindekser ved børsslutt klokken 22.00 norsk tid:

Les også:
Kun smuler igjen etter supergevinst: Fikk 92 prosent i skatt

- Uvanlig stor risiko for at det går uvanlig ille med boligprisene (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.