USA-børsene var lite endret fredag, etter at børsene sluttet markert lavere torsdag.

Oljerelaterte aksjer var opp, støttet av en høyere oljepris.

ConocoPhilips endte opp 2,3 prosent, ExxonMobil var opp omlag én prosent mens Chevron var opp 1,6 prosent. Skiferoljegiganten Continental Resources endte opp nær 6 prosent.

Amerikansk olje WTI for levering i mai steg omkring 2,25 dollar til 39,5 dollar fatet gjennom døgnet. Nordsjøoljeprisen falt noe tilbake men la likevel på seg over en halv dollar, til omkring 41 dollar fatet.

- Markedet venter ikke mye av resultatene i første kvartal, men akkurat nå beveger markedet seg som direkte konsekvens av avventende kommentarer fra Fed og oljeprisrallyet. Det er gode nyheter for investorene, men jeg er ikke sikker hvor lenge det vil vare, sier seniorstrateg Peter Kenny i Global Markets Advisory Group til Reuters.

I neste uke begynner selskapene å rapportere tall for første kvartal. Mandag kveld rapporterer Aloca kvartalstall, JP Morgan rapporterer tall onsdag, mens torsdag rapporterer blant annet Bank of America og Wells Fargo sine kvartalstall.

Direktør for Federal Reserve Bank of New York, William Dudley, sier i en tale fredag at det er viktig å gå varsomt frem når det gjelder rentehøyninger som følge av at utsiktene for den amerikanske økonomien er større enn vanlig, ifølge Bloomberg News.

Sentralbanksjef Janet Yellen i Federal Reserve uttalte i en paneldebatt torsdag kveld at renteøkningen i desember ikke var en feil, og at de forblir på en fornuftig bane, ifølge The Wall Street Jorunal.

Yellen beskrev en økonomi som gjør fremskritt, uten å utvikle åpenbare økonomiske bobler som kan føre til at den økonomiske veksten sporer av i fremtiden.

Øvrige i panelet, de tidligere sentralbanksjefene Ben Bernanke, Alan Greenspan og Paul Volcker, samtykket om at de ikke ser for seg en resesjon i 2016. Bernanke mener at det ikke er noe mer sannsynlig med en resesjon i 2016, enn det var 2015 eller 2014.

Videre sa Yellen at sentralbanken etter hvert ville gjøre tiltak for å redusere balansen på 4,5 billioner dollar, men hun sa ikke når dette ville skje.

Engroslagrene i USA falt 0,5 prosent i februar, sammenlignet med måneden før, opplyser det amerikanske handelsdepartementet onsdag.

Ifølge en sammenstilling foretatt av Bloomberg News var det ventet at engroslagrene skulle falle 0,2 prosent på månedsbasis.

Tallene for engroslagrene fra foregående måned ble revidert fra en opprinnelig rapportert oppgang på 0,3 prosent på månedsbasis til -0,2%.

Amerikanske nøkkelindekser ved børsslutt klokken 22.00 norsk tid:

  • Dow Jones Industrial Average 17577,10 +0,20%

  • NASDAQ Composite 4850,69 +0,05%

  • S&P 500 2047,60 +0,28%

Følg markedet på DN Investor

Les også: Død person var styremedlem i DNB-selskap

Søksmål drar ferieparadis dypere inn i gjeldskrise

«Nei, DNB Luxembourg hjelper ikke kundene med å unndra skatt»

Stjernelag har tjent stort på Bank Norwegian: - Jeg følger bare Arne Fredlys råd

Se DNtv:
Sanders: -Det går en vei til Det hvite hus
Det manglet ikke på seiersretorikk da Bernie Sanders talte etter å ha slått Hillary Clinton i nominasjonsvalget i Wisconsin. Han øyner nå muligheten for seier i New York, Oregon og California - og i presidentvalget i november.
00:46
Publisert:

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.