Det amerikanske kredittil­synet The Securities and Exchange Commission (SEC) har siktet en far og sønn for å stå bak ulovlig innsidehandel, skriver SEC i en pressemelding.

Siktelsen omfatter blant annet at sønnen, som er administrerende direktør i en fremstående investeringsbank, rutinemessig har tipset sin far om kommende fusjoner og oppkjøp som involverer kunder av to investeringsbanker sønnen har jobbet for de to siste årene.

Tipsene skal ha blitt sendt i kodede e-poster skjult som diskusjoner om golf.

Millionfortjeneste

Faren, som er utdannet revisor og jobber som finansdirektør i et teknologiselskap, skal ha gjort minst seks handler i forkant av fusjons- og oppkjøpskunngjøringer på bakgrunn av tipsene fra sønnen.

Handlene skal ha blitt fordelt på en rekke serier med aksjeopsjoner i et forsøk på å unngå at myndighetene skulle oppdage innside-handelen.

Totalt skal faren ha tjent 1,1 millioner dollar (over åtte millioner kroner) på de ulovlige handlene i løpet av en fireårsperiode.

 

Les også: USA i dag: Han knuser alle

 

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.