Warren Buffett (81), som er blant verdens rikeste og som står bak suksess-konglomeratet Berkshire Hathaway, mener den økonomiske veksten i USA er i ferd med å bremse opp.

- Økonomien har vært mer eller mindre flat og dermed har veksten blitt dempet, sier Buffett i et intervju med tv-kanalen CNBC torsdag.

Han ser imidlertid et merkbart oppsving i boligmarkedet.

Buffett bruker resultatene fra Berkshire Hathaways mer enn 70 ulike selskaper som en målestokk for utviklingen i økonomien. Berkshire eier blant annet en eiendomsmeglerkjede, en produsent av ferdighus og fabrikker som lager tak, selger murstein og tepper.

Mener Europa «faller ganske raskt»
Buffett mener at utviklingen i Europa vitner om en økonomi som "faller ganske raskt, spesielt i løpet av de siste ukene".

Han er trygg på eurosonen om ti år vil ha klart å løse problemene, men at det akkurat nå ikke er noe klart svar på krisen.

- En stor del av problemet er at det ikke er klart hvem som bestemmer, om det er noen, og at Europa ikke har sin egen trykkpresse, sier Buffett med henvisning til USAs pengetrykking for å få fart på økonomien de siste årene.

Buffett sier at han ikke vet om euroen fremdeles er en valuta om ti år, men gjør det klart at han ikke tror eurosonen kan fortsette slik den opprinnelig ble utformet.

Les: Verdens 10 rikeste toppsjefer (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.