Etter at det ble kjent at Donald Trump sannsynligvis ikke har betalt føderal inntektsskatt på 18 år, etter å ha krevd fradrag på store summer fra 1995, har spørsmålene knyttet til presidentkandidatens selvangivelse kommet til overflaten igjen.

NY Times: – Trump kan ha unngått skatt i 18 år

Warren Buffett, selvlagd milliardær og konsernsjef i investeringsselskapet Berkshire Hatahaway, er den siste til å melde seg på, skriver CNN.com

- Mr. Trump sier han vet mer om skatt enn noen annen person. Han har ikke sett mine selvangivelser. Men jeg er glad jeg kan gi han fakta, sier Buffett i en erklæring.

Buffett respons kommer i kjølvannet av at Clinton søndag nok en gang søndag oppfordret motstanderen om å offentliggjøre sin selvangivelse, slik presidentkandidater pleier å gjøre.

Mens Clinton beskyldte Trump for å utnytte skattelovene, parerte Trump med at mange av Clintons venner har krevd store fradrag.

- Warren Buffett krevde enorme fradrag, sa Trump under debatten mellom presidentkandidatene.

Treg start

Mandag fikk Trump svar på tiltale fra Buffett. Berkshire Hathaways toppsjef fortalte at han hadde hatt en justert bruttoinntekt på 11,6 millioner dollar i 2015 og krevde fradrag for totalt 5,5 millioner dollar. 3,5 millioner av fradragene skyldtes fradragsberettigede bidrag til veldedige formål, skriver nettstedet.

Buffett opplyste at han betalte nesten 1,9 millioner dollar i føderal inntektsskatt ifjor. Det gir han en føderal skatteprosent på rundt 16 prosent.

- Jeg har betalt føderal inntektsskatt i hvert eneste år siden 1944, da jeg var 13, men siden jeg var litt sen på avtrekkeren, skyldte jeg bare syv dollar i skatt det året. Jeg har kopier av alle mine 72 ligninger og ingen av dem bruker et fremførbart underskudd, understreker Buffett.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Anbefalt av DNtv:

Blir han USAs neste president? Her er Donald Trumps mest kontroversielle uttalelser.
Disse uttalelsene vil han bli husket for: Donald Trump om flyktninger, Mexico og Hillary Clinton
03:33
Publisert:

Ikke noe håndtrykk - mange beskyldninger
Slik var den andre presidentdebatten mellom Hillary Clinton og Donald Trump
02:50
Publisert:

Her blir Trump og Clinton utfordret til å si en positiv ting om den andre
I det som av mange har blitt kalt den mest skittene presidentdebatten i USA noen sinne, ble Hillary Clinton og Donald Trump utfordret av en velger til å si en pen ting om den andre. Se hva de svarte.
01:34
Publisert: