En bilselger i Warren Buffetts hjemby Omaha, solgte i forrige uke en Cadillac til milliardæren, uten at hun visste det selv.

Det var nemlig Buffetts egen datter, Susie, som skulle kjøpe bilen på vegne av sin far.

Den legendariske investoren Warren Buffett selv ble derimot så imponert over den 23 år gamle bilselgeren, Madison Willers, at han krevde å få møte henne personlig. Det melder ABC News.

Buffett har flere ganger blitt kåret til verdens rikeste mann, og blir av mange sett på som det 20. århundrets mest suksessrike investor. Buffett, som ofte blir omtalt som «orakelet fra Omaha» er også kjent som en filantrop, og lovet i 2006 å gradvis kvitte seg med formuen sin, og donere bort enorme summer til veldedighet.

Buffett hadde nemlig blitt rådet av sin personlige venn og General Motors-toppsjef Mary Barra om å kjøpe en spesifikk modell. Etter at Buffetts datter hadde forklart dette til bilselgeren, var Willers derimot uenig i rådet, og anbefalte en annen bil. Det var denne modellen, en Cadillac XTS 2014-modell, Buffett endte opp med å kjøpe.

Investeringsselskapet hans, Berkshire Hathaway, forvalter omtrent 484 milliarder dollar, eller 2.896 milliarder kroner.

Willers gjorde et inntrykk på Buffett, som sendte et brev til toppsjefen Barra, der han skryter hemningsløst av den unge damen.

Her kan du lese hele Buffetts brev til General Motors-toppsjefen:

Madison [Willers] er den unge selgeren i Huber Cadillac som gjorde en fremragende jobb i å selge denne bilen til min datter, Susie, som handlet på mine vegne.

Susie lot ikke Madison vite hvem hun var, og beskrev kun personligheten og vanene til sin anonyme far.

Madison kunne ikke vært mer hjelpsom. Min datter sa at hennes «car-guy-friend» (som er deg [Mary Barra]) hadde anbefalt å kjøpe en CTS, men Madison sa at XTS-modellen ville passe bedre.

[...]

Så nå kan jeg tilby deg en tur i min nye Cadillac neste gang du kommer på besøk.

Med vennlig hilsen

Warren E. Buffet

 

Les også på DN.no:

Norges trangeste nåløye

Dette kreves for å komme inn på de mest populære studiene

Her kommer bare de beste inn  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.