Finanskonsernet og forvaltningsselskapet Warren Capital mister sine konsesjoner til å drive verdipapirvirksomhet.

Det bekrefter styreleder Jon Håkon Pran overfor DN fredag.

- Warren Capital mister konsesjonen. Vi har ikke sett vedtaket, men vi vet konklusjonen, sier Pran til DN.

Warren Capital har tidligere ligget i konflikt med det børsnoterte finansselskapet Nordic Financials omkring honorarer og uoppgjorte regninger, der Warren Capital sikret sine krav ved å overføre klientmidler til en sperret klientkonto hos et advokatfirma. Ifølge Pran er denne handlingen bakgrunnen for at selskapets mister konsesjonen.

Bakgrunn: Warren Capital flyttet pengene til advokat-konto

Innrømmer feil

- Det var en feil, det er vi enig i og det har vi rettet opp. Finanstilsynet mener dette er en meget alvorlig handling. Vi mener ikke det fordi kunden ikke har lidt et tap, sier styrelederen.

Han understreker imidlertid at tilsynet ikke har tatt stilling til om kravet var berettiget, hvilket Warren Capital fortsatt mener. Pran er også overrasket over det varslede vedtaket, og påpeker at forvaltningsvirksomheten aldri tidligere har vært gjenstand for kritikk fra Finanstilsynet.

- Det var feil, men vi trodde ikke at situasjonen ville være så alvorlig, sier han.

Virksomheten i Warren Capital vil nå bli overført til et annet verdipapirforetak som også eies av morselskapet Warren AS. NEF Kapitalforvaltning AS ble kjøpt i november 2013.

- Det skulle integreres uansett siden det er ingen grunn til å sitte med to konsesjoner, sier Pran.

Fortsetter driften

Driften i Warren Capital vil fortsette som før som del av NEF Kapitalforvaltning med tilsammen tretten ansatte. Finanstilsynet gir som regel tid i slike prosesser til at ingen kunder skal bli skadelidende. Det er imidlertid ingen automatikk i at tidligere kunder i Warren Capital blir med videre, da de selv må signere på at de ønsker dette, bekrefter Pran. Selskapet vil nå vurdere om de skal anke det varslede vedtaket fra Finanstilsynet.

- Det kom litt brått på, men ut fra slik vi ser det mener vi det er et ankegrunnlag, sier styrelederen.

Pran representerer bilkonsern-familien Møllers investeringsselskap Katalysator, som eier  7,8 prosent i morselskapet Warren AS. Mens det de første årene vanket gode utbytter har finanskonsernet slitt med lønnsomheten i kjølvannet av finanskrisen. Styrelederen tør ikke å anslå hvor mye reisen har kostet. Det som er imidlertid er klart er at friske penger må inn.

Spytter inn nye millioner

Pran bekrefter at eierne nå spytter inn 15 millioner kroner, som allerede er sikret, samtidig vil det være en reparasjonsemisjon der øvrige får tilbud om å bidra for å opprettholde sine eierandeler. Han utelukker imidlertid ikke at konsesjonstapene kan bidra til det blir en bredere debatt og rokkeringer på eiersiden.

- Det vil jeg anta at det blir, sier Pran.

Warren Capital er heleid av Warren AS, som eies av investeringsdirektør og største aksjonær Peter Warren med 8,9 prosent, Tjelta AS med 8,6 prosent, Stein Erik Hagen via selskapet Canica med 8 prosent, og Katalysator med 7,8 prosent med flere. Warren AS gikk med et 50 millioner kroner i minus etter skatt i 2011-12.

Warren AS hadde et negativt resultat på 103 millioner kroner etter skatt i  2013, ifølge en pressemelding fredag. 101 millioner skriver seg fra nedskrivning av aksjer i Warren Securities ASA, som ble avviklet. Resultat etter skatt for den videreførte virksomheten var på minus seks millioner kroner.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.