Minst 33 liv er gått tapt som følge av stormen som raste gjennom en rekke delstater fra fredag til søndag. Hjerteinfarkt under snømåking, ulykker på glatte veier og kullosforgiftning da folk forsøkte å holde varmen i bilen i garasjen, tok flere liv.

Mandag var opprydningsarbeidet i full gang. Det offentlige transportsystemet i Washington som har vært stengt hele helga, startet opp igjen mandag, med gratis turer.

– Så vidt jeg vet er dette det største snøfallet vi noen gang har hatt, sier borgermester i Washington, Muriel Bowser til CNN.

DN Investor: Det du trenger å vite om markedsutviklingen finner du på våre nye tjeneste DN Investor

Paralysert

Folk i røde jakker måkte mandag sammen snø i hauger som ble plukket opp av lastebiler og kjørt ut av byen. Flyplassen ble etter hvert åpnet for noen flyginger. Byens skoler og flere offentlige institusjoner holdt stengt mandag. Kontorene vil være åpne som normalt tirsdag, men skolene vil fortsatt være stengt.

Washington fikk 56 centimeter med snø som paralyserte byen i løpet av helgen. I New York opplevde man det nest største snøfallet siden målingene begynte i 1869, på 68 centimeter, men der ble det raskt ryddet opp i gatene. På det meste var det 2.500 brøytebiler ute i gatene.

I områdene snøstormen raste ble omtrent 85 millioner mennesker bedt om å holde seg innendørs for sin egen sikkerhet.

Les også: 86.000 værfast i snøstorm på ferieøy i Sør-Korea

Slik lammet «Snowzilla» New York


- Dette er historisk
 
Se hvordan snøværet herjet New York i helgen: - Dette er historisk
Minst 15 personer er omkommet som følge av snøstormen som raser øst i USA. Tre av dem omkom mens de måket snø i New York.
00:54
Publisert:

 

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.