Den svenske toppsjefen Mats Hörnell (52) forlater jobben som leder for Wayne's Coffee i Norge etter ti måneder i jobben.

Det norske driftselskapet Pacamara drift, med Selvaag-familien på eiersiden, tapte 14 millioner kroner av en omsetning på 51 millioner kroner ifjor.

- I ett år har Mats gjort en fantastisk jobb med å få en enda bedre styring på virksomheten og kontroll på porteføljen i Wayne's Coffee. Det har vært nødvendig ikke bare i tiden vi står i nå, men for å bygge en plattform vi kan vokse på, sier Ole-Andreas Kahrs.

Inn i topplederjobben kommer Tone Iren Langbach (46) som har vært driftssjef i Norgesgruppens pizzakjede Dolly Dimple's.

Dobbeltrolle

Hörnell har det siste året vært ansvarlig for både de 100 kafeene i Sverige og de 30 utsalgene kjeden har i Norge. Styrelederen ser frem til å få en leder i Norge på fulltid.

– Han har gjort jobben vi ønsker han skal gjøre i Norge og går tilbake til Sverige. Vi er svært tilfredse med å ha kommet frem til en løsning med Tone. Nå blir oppgaven å sikre lønnsomhet og vekst.

–Så det er ikke dårlig lønnsomhet som gjør at Hörnell fratrer?

– På ingen måte. Vi er meget takknemlig for jobben Mats har gjort i Norge. Nå kan han fokusere på Sverige. Det er ikke et snev av misnøye.

Vil åpne flere kafeer

Kaffemarkedet har de siste årene vært preget av massive nyetableringer, hovedsakelig i regi av utenlandske kjedekonsepter som Starbucks, Espresso House og Wayne's Coffee. 

Styrelederen bekrefter at Wayne's  vil åpne nye kafeer de neste årene, men kan ikke svare på hvor mange.

– Vi holder på å sluttføre en plan for de to neste årene. Vi ser for oss at vi skal vokse minst i takt med markedet, og vi tror det er et attraktivt vekstpotensial. Om det blir tre, fem eller ti nye kafeer i 2016 er en del av diskusjonen vi nå har.

Wayne's er ikke de eneste som har tapt penger under den kapitalkritiske ekspansjonsfasen. DN har tidligere skrevet at Espresso House tapte 34 millioner kroner i fjor.

– 2015-resultatet er vi ikke i mål med. Pilene peker riktig vei. Planen fremover er mer preget av utvikling enn å rydde opp, sier Kahrs.

Les også:

Kaffekjempe tapte 34 millioner  

Starbucks tredoblet

Kaffekjempe får tidsfrist  

Se DNtv: Dette er bilen som skal fornye Volvo

Her er Volvo S90
Volvo skal etablere seg i premiumsegmentet med den nye store sedanen sin.
01:31
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.