Når deflasjonsmonsteret truer Europa, gjør Worl Economic Forum (WEF) sitt for å skru opp prisene, skriver Ft.com.

Organisasjonen der tidligere utenriksminister Espen Barth Eide er direktør for globale strategier, har sendt brev til sine 120 strategiske partnere. Der ber WEF om en pris fra juli 2015 som er 20 prosent høyere enn årets. Nettverks-avgiften går opp fra 500.000 til 600.000 sveitserfranc, eller fra ca 3,4 millioner til nesten 4,1 millioner kroner.

Finacial Times har lest brevet og viser til at Jim Hagemann Snabe, styremedlem i WEF beskriver prisøkningen som en del av en restrukturering av partnerskapet og en forenkling av vilkårene.

Blant annet legges avgiften for et møte i Kina inn i hovedavgiften.

En stamgjest i Davos, som jobber hos en av de strategiske partnerne, beskriver overfor avisen prisøkningen som "toppen av isfjellet", og viser til at det også koster mye å reise til og bo i alpebyen i konferanseuken.

Han advarer, anonymt, mot at styreleder Klaus Schwab er i ferd med å prise seg ut av markedet.

Les også:

Geopolitikkens gisler dnPlus
Hun tjener 80 mill. og er sjef for 278.000 ansatte
Dette frykter verdens toppledere
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.