Saken skulle egentlig ha startet i Oslo tingrett i månedsskiftet februar/mars, men er blitt utsatt til august på grunn av sakens kompleksitet, skriver Kampanje.

Rundt 500 tidligere elever har gått til søksmål mot høyskolen med krav om tilbakebetaling av 31,2 millioner de hevder å ha betalt for mye i skolepenger. 

Det er ikke kjent hvor mange elever som kommer til å være del av rettssaken, ifølge Erling Løken Andersen, som av retten er oppnevnt som gruppens representant.

- Vi jobber fortsatt med å kartlegge hvor mange det endelige tallet på saksøkere blir, men det ligger som forventet an til å bli en del over 500. Tingretten har akseptert at saken mot Westerdals gjennomføres som gruppesøksmål. Dette er hva vi elevene ønsket, og innebærer at samtlige krav behandles i en og samme sak, sier han til Kampanje.

I tillegg krever Kunnskapsdepartementet at Westerdals tilbakebetaler om lag 85 millioner kroner som departementet mener skolen har fått i tilskudd til studier uten godkjenning.

(©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.