Elever ved privatskolen Westerdals betalte for mye i skolepenger i perioden 2002 til 2012. Etter at saken ble kjent i DN i mars, engasjerte 1300 tidligere elever advokat og fremmet krav på over 110 millioner kroner i erstatning.

Ifølge skolen takket 850 tidligere elever ja til skolens forlikstilbud tidligere i år, men rundt 500 bestemte seg for å gå til søksmål mot privatskolen.

Mandag sendte advokatfirmaet Steenstrup Stordrange stevningen til Oslo tingrett  på vegne av elevene.

I stevningen kommer det frem at de krever at Westerdals dømmes til å betale elevene et samlet beløp på cirka 24,3 millioner (elevgruppe 1) pluss cirka 6,9 millioner (elevgruppe 2) - totalt rundt 31,2 millioner kroner.

Disse pengene skal fordeles mellom de enkelte deltakerne i gruppesøksmålet, som omfatter over 500 tidligere elever ved Westerdals.

Alle deltakerne i gruppesøksmålet var elever ved Westerdals School of Communication i løpet av perioden 2002 til 2012.

Krever tilbakebetaling og prisavslag

Samtlige har innbetalt for høye skolepenger (egenbetaling) enn det skolepenge-nivået som var tillatt.

Tidligere i år kom Westerdals med et forlikstilbud med en ramme på totalt 50 millioner kroner. 850 tidligere elever takket ja. Men over 500 tidligere elever avslo tilbudet og gikk videre med kravet mot skolen.

Hovedkravet nå er at det ulovlig høye skolepengebeløpet tilbakebetales fra Westerdals. For en gruppe kreves i tillegg et prisavslag som følge av den manglende offentlige godkjennelse av de aktuelle studielinjene.

For begge saksøkergruppene kreves dessuten avsavnsrenter fra de enkeltes innbetaling og frem til påkravet ble fremmet, og deretter forsinkelsesrenter frem til betaling skjer.

Etter det DN kjenner til kan totalsummen komme opp i over 50 millioner.

Skolen har ikke sett stevningen

Dagens Næringsliv var i også kontakt med Westerdals pressekontakt mandag kveld. Hun forteller at skolen var forberedt på dette.

– Dette er som tidligere varslet. Vi har imidlertid ikke sett stevningen ennå, og trenger tid til å sette oss inn i innholdet. Vi kommer tilbake med en kommentar etter det, sier pressekontakt Vibecke Osfoss.

Partner Morten Hugo Berger i Steenstrup Stordrange ønsket ikke å kommentere stevningen overfor DN mandag kveld.

Følg markedene med DN Investor

Hør DNs podcast «Finansredaksjonen» om septemberskrekken: Sjefstrateg Peter Hermanrud i Swedbank forklarer hvorfor aksjemarkedet gjør det så dårlig i september.

Anbefalt av DNtv:

Derfor smaker vann forskjellig
Vann smaker ikke bare vann. Her forklares hvorfor vann smaker forskjellig. På smak.no kan du lese den store mineralvann testen og se hvilket mineralvann som er best.
01:18
Publisert:
 

Treningsgründernes suksessoppskrift: Slik trenes hele kroppen i løpet av én uke
Daglig leder Linn Herland ved Barry's Bootcamp i Bergen viser fem favorittøvelser som kombinerer flere ulike muskelgrupper.
03:40
Publisert:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.